„Kaip tapti mama pačiai sau?" 7 Audioseminarų ciklas

Taip, kaip mama vertino mus, taip mes išmokome vertinti save. Kol mokėmės pažinti pasaulį, sugėrėme visą informaciją iš tėvų ir susidarėme nuomonę apie save bei pasaulį.

Suaugusios moters vienas pagrindinių uždavinių – tapti mama pačiai sau. Ir ne tiesiog aklai nukopijuoti savo mamą, tačiau tapti sau tobula mama – tokia, kokios visuomet norėjosi. Išmokti suprasti savo poreikius ir atsakingai juos patenkinti. 


Tai reiškia, nebandyti savo mamą pakeisti, nekaltinti jos už tai, kokia buvo. Kaltinti tėvus reiškia vengti prisiimti savo atsakomybę. Gydymas psichologinių traumų, tai nėra tėvų kaltinimas – tai yra prisiėmimas atsakomybės už tai, kaip dabar jaučiuosi, elgiuosi ir ką galiu padaryti, kad būtų geriau.

Šis audioseminarų ciklas Jums tinka:

• Jei mama valdo ar manipuliuoja.
• Jei mama – geriausia draugė.
• Jaučiatės nepakankamai gera/protinga/sėkminga ir pan., savivertė žema.
• Kad ir kiek dirbate su savimi, neapleidžia jausmas, kad „kažko dar trūksta“.
• Kažkur pasąmonėje tikitės ar norite, kad mama pritartų, siekiate įtikti.
• Puikiai sekasi vienoje sferoje, bet nesiseka kitoje. Puikiai vadovauja n žmonių komandai, tačiau nesugeba pasakyti „ne“ savo antrajai pusei arba vaikams.
• Vis užsilipate ant to paties grėblio. Įsimyli ne tą ar vis ne tas darbas.
• Jaučiatės skolinga savo tėvams. Tad leidžiate laisvalaikius ir savaitgalius pas tėvus padėdama arba vis reikia mesti savo veiklas, kad lėkti pas tėvus. O jei ir pasirenka veiklą, pagal savo norus, tad vis graužia sąžinė, kad blogai elgiatės.
• Jaučiatės nepakankamai gera, pasiekusi, nuveikusi ir pan.
• Neretai žmonės sako: „protu suvokiu, kad tai nelogiška, neefektyvu, tačiau kitaip nesigauna“. Tas „kitaip nesigauna“ ir yra užsiprogramavę modeliai arba scenarijai, kurie padaro mus.
Dvasinėje literatūroje yra toks terminas „karminis mazgas“ ir sunkiausi, painiausi jie būna susiję su prigimtine šeima, tai yra, tėvu, motina ar abiems.
• problemų kyla su priklausomybėmis (tačiau įspėjame, kad šis ciklas gali būti tik papildoma priemonė, čia nėra priklausomybių gydymo programa!), esate nepatenkinta savo kūnu (tačiau ciklas taip pat nėra valgymo sutrikimų korekcijos programa).


Audioseminarų metu sužinosite:


1. Savęs pažinimas. Kas yra vidinė Mergaitė, Mama ir Suaugusi moteris. Kokie vaikystėje išmokti elgesio modeliai pasireškia dabar? Sužinosite, kaip atpažinti, kai įsijungia vidinio vaiko režimai. Išoriniai ir vidiniai barjerai, trukdantys suvokti savo giluminę problemą
2. Toksiškų mamų požymiai. Narcistinė mama, hipeglobojanti mama, bejėgė ar nusišalinusi mama. Tėvų manipuliavimo mechanizmai suaugusiems vaikams. Kitaip reaguoti į situacijas, ugdytis psichologinį atsparumą? Į ką dar gyvenime atsiremti, iš kur semtis stiprybės?
3. Suvokimas ir priėmimas, kad niekada nebus kitaip. Išgedėjimas savo netekties. Kaltės, gėdos, pykčio, nevilties, baimės ir kitų jausmų įveikimas.
4. Negatyvaus ryšio su mama silpninimas, nutraukimas. Ribos tėvams. Koks turi būti brandus santykis su mama?
5. Supratimas, kodėl mama yra tokia, kokia yra. Mamos priėmimas. Atleidimas.
6. Kaip tapti gera mama sau? Savo poreikių supratimas, priėmimas ir tenkinimas. Ką daryti, jei protas sako viena, o jausmai – kita?
7. Savęs, kaip suaugusios moters, įtvirtinimas dabartyje. Savo istorijos perrašymas. Užmezgimas brandesnio ir geranoriškesnio santykio su savimi.


Audioseminarus ves: 


  • Asta Petrauskienė, psichologė, kognityvinės elgesio terapijos, neurolingvistinio programavimo praktikė, tai pat savo darbe taikau kūno, schemų, įsisąmoninimu grįstos terapijos (mindfulness) terapijos metodus.
  • Gintarė Jurkevičienė - psichologė, kognityvinės elgesio terapijos psichoterapeutė.
  • Vitalija Mikutaitienė – psichologė, kognityvinės elgesio terapijos psichoterapeutė;

Programos trukmė: 7 audio įrašai, kurie bus atsiųsti kiekvieną ketvirtadienio vakarą. Audio įrašo trukmė 1 val. 30 min.
Taip pat gausite daug praktinių užduočių, kurias galėsite atlikti jums patogiu laiku. Tik reali praktika yra kelias į tikrus pokyčius!


P.S. viskas tinka ir santykiui su tėčiu.

Pradžia: rugsėjo 10 diena.
Audioseminarų ciklo kaina 99 eurai, sumokėjus iki rugpjūčio 20 d. taikome NUOLAIDĄ ir mokymų paketas kainuos 69 eurus.

Registracija: psichologe.astapet@gmail.com arba mpkcentras@gmail.com

Jei kyla klausimų, drąsiai klauskite.


Nuotrauka iš čia